maanantai 4. marraskuuta 2013

Google investoi 450 miljoonaa lisää

Google kertoi tänään uusista investoinneista Haminan palvelinkeskuksensa laajentamiseen. Investoinnit tehdään aiemmin ilmoitettujen 350 miljoonan euron investointien lisäksi. Tilaisuudessa puhui myös pääministeri Jyrki Katainen.“Meidät on otettu erittäin lämpimästi vastaan Suomessa ja olemme olleet todella tyytyväisiä maan vahvaan infrastruktuuriin ja yritysmyönteiseen ympäristöön”, kertoi Googlen palvelinkeskuspäällikkö Dieter Kern. “Hyvien kokemuksien pohjalta haluamme kasvattaa kapasiteettiamme täällä parantaaksemme edelleen helppokäyttöisiä ja nopeita palveluitamme, joita ihmiset odottavat Googlelta.”

Haminan palvelinkeskus on jo nyt yksi edistyneimmistä ja tehokkaimmista Googlen keskusten joukossa. Sen uudenaikainen Suomenlahden merivettä käyttävä jäähdytysjärjestelmä vähentää energiankulutusta ja varmistaa palvelimien tasaisen toiminnan. Merivettä käyttävä jäähdytysjärjestelmä on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Viime keväänä allekirjoitetun sopimuksen mukaan palvelinkeskusta tullaan käyttämään tuulienergialla jota tuottaa uusi rakennettava tuulipuisto.Palvelinkeskus työllistää tällä hetkellä noin 125 täysipäiväistä työntekijää ja urakoitsijaa koostuen insinööreistä, teknisistä työntekijöistä, turvallisuudesta, ruokahuollosta sekä rakennusten ja ympäristön huollosta. Lukuun eivät sisälly ne uudet työpaikat jotka aukeavat nyt julkistetun laajennuksen myötä.

Avoimia työpaikkoja on runsaasti ja ne löytyvät osoitteessa google.com/jobs/hamina.

“Googlen päätös sijoittaa yksi Euroopan suurimmista ja moderneimmista palvelinkeskuksista Kotka-Haminan seudulle antaa vahvan viestin”, lisää Cursorin toimitusjohtaja Hannu Karavirta. “Se näyttää kuinka Kotka-Hamina on hyvä alue monenlaisille uusille yrityksille; se tarjoaa työllistymismahdollisuuksia sadoille ammattilaisille ja käynnissä ollessaan luo kysyntää korkean tietotaidon työpaikoille ja palveluille.”

Lisää kuvia tilaisuudesta Googlen Google+ sivuilla osoitteessa google.com/+GoogleSuomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti