tiistai 17. joulukuuta 2013

Vierailu toi suomalaiset ja belgialaiset yhteen

Äkkiseltään on vaikea kuvitella kahta niin erilaista kulttuuria kuin ranskankielinen Wallonia eteläisessä Belgiassa ja Kaakkois-Suomen järvialue. Suomi on maaseutumainen, pohjoismainen, luterilainen - maa jossa on paljon tilaa, paljon metsiä ja suuria järviä. Belgia on urbaani, latinalainen, roomalaiskatolilainen - täynnä teollisuusalueita, peltoja ja kanaaleja.

Auringonlasku Googlen Belgian palvelinkeskuksella

Ja silti molemmat ovat Googlen palvelinkeskusten kotipaikkoja. Ja kun suomalaiset kumppanimme vierailivat hiljattain Belgiassa ja osallistuivat kahden päivän yhteiseen työpajaan löytyi paljon yhteistä. Molemmat alueet ovat rakentaneet taloutensa suuren perinteisen, nyt katoamassa olevan, teollisuuden varaan - paperi ja sellu Suomessa, hiili ja teräs Belgiassa. Molemmilla on suuri naapurimaa - Venäjä ja Ranska. Ja molemmilla on halu työskennellä yhdessä kohti "internetaikaa".

 Kahden päivän vierailu oli hedelmällinen. Cursorin ja Aalto-yliopiston vetämä kahdentoista hengen suomalaisseurue esitteli menestystarinoitaan nousevasta peliteollisuudesta ja paikallisen turismin kasvattamisesta internetin avulla. Mundaneum-museon vetämä Belgian ryhmä kertoi suunnitelmistaan hyödyntää verkkoa tulevan Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden hankkeissa.Vertailimme myös yhteisiä haasteita, kuten alueiden englanninkielen taitoa ja keskustelimme muista kansainvälistä liiketoimintaa houkuttelevista taidoista. Molemmat alueet tähtäävät verkon hyödyntämistä kehittävään hautomo- ja startup-toimintaan, projekteja joita Google aikoo tukea.

Viimeisen vuoden aikana olemme myöntäneet yli mijoona euroa paikallisiin hankkeisiin alueilla joilla nämä kaksi palvelinkeskusta sijaitsevat. Hankkeet ovat moninaisia aina Monsin taidemuseon Warhol-näyttelyyn liittyvästä Popmaton-valokuvahankkeesta keväällä Suomessa käynnistyvään vedenlaadun mittaukseen liittyvään projektiin ja Monsin yliopiston tietotekniikka-aiheiseen kilpailuun. Hankkeet liittyvät aina mahdollisuuksiin hyödyntää internetiä tekemisissä uudella tavalla tai paremmin.
Oli hienoa nähdä näiden kahden maan kumppanien tutustuvan toisiinsa ja sitoutuvan työskentelemään yhdessä yhteisen tavoitteen eteen. Olemme juurtuneet syvälle näihin kahteen erilaiseen mutta samanlaiseen alueeseen ja jatkamme juurtumista tietotekniikan, ympäristön ja kulttuurin suuntaan.

William Echikson, Head of Community Relations, Bryssel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti